Voor bewuste ouders

Over Human Design Ouders

Ik weet nog de eerste keer dat ik iets over mijn Human Design las. Het was een mengeling van diepe herkenning, ontspanning en confrontatie. Ik herkende wat ik las over Human Design manifestors. Zoveel dingen vielen op z’n plek. En tegelijkertijd kwam ik gelijk oog in oog te staan met mijn eigen conditioneringen. 

 

Ik voelde me aan de ene kant die krachtige initiator die altijd haar eigen weg ging en nieuwe paden bewandelde maar ik zag daaronder ook die bange people pleaser die haar eigen essentie ook vaak genoeg had moeten verstoppen omdat het niet paste binnen het gezin, haar religieuze opvoeding, de kaders van de wereld om haar heen of simpelweg te spannend was voor haarzelf.

 

Vandaar de herkenning en ook de spiegel. De spiegel waarin ik duidelijk kon zien dat ik op een aantal vlakken iets anders was gaan leven dan dat ik eigenlijk was.

Maar het liet me niet los. Want ik had een stuk waarheid gevoeld in wat ik las. En zo begon mijn reis terug naar mezelf. Een reis van deconditioneren, met vallen en opstaan (als echte 3 lijn) op weg naar huis.

 

Mijn leven bestond eigenlijk altijd al uit een reeks stappen buiten de box. Zo ging ik als tiener een jaar naar het buitenland en creëerde ik tijdens mijn studie verpleegkunde een eigen afstudeeropdracht in het buitenland omdat ik het leuk vond om te reizen. Samen met David, mijn partner, verhuisde ik voordat we kinderen kregen naar Oostenrijk omdat het kloppend voelde (toch die emotionele autoriteit al gevoeld lang voordat ik wist wat Human Design was). Terwijl onze leeftijdsgenoten eerste huizen kochten en banen zochten zaten wij bovenop een berg nieuwe inzichten te vergaren over ons leven.

 

Na deze jaren zijn we voor een tijd teruggekeerd naar Nederland waar we ouders werden van 3 prachtige en hele verschillende kinderen. Ik dacht bij de eerste dat ik het ouderschap perfect onder de knie had (lol), totdat ik nog twee hele verschillende kinderen kreeg en ontdekte dat er niet 1 manier van opvoeden was die aansloot bij alledrie. 

 

Na een aantal jaar voelden mijn man David en ik dat we allebei een andere ervaring wilden voor onze kinderen. We zagen dat het bestaande schoolsysteem op veel vlakken te beperkend was voor onze manier van leven. Dat zorgde ervoor dat we weer een stap buiten de gebaande paden wilden maken; in 2018 vertrokken we uit Nederland op een reis die ons uiteindelijk naar Bali bracht waar we nu met elkaar wonen.

 

 

Human Design heeft ons ontzettend veel inzichten gegeven in onszelf en in onze kinderen. Al vrij snel na ons vertrek kwam ook het verlangen in me om specifiek met ouders te gaan werken rondom Human Design. Voor de kinderen. Want zoals Ra, de grondlegger van Human Design zei: ‘Human Design is bedoeld voor de kinderen.’ Als de kinderen dichtbij hun authentieke zelf kunnen blijven doordat wij ze als ouders daarin kunnen ondersteunen, hoeven ze niet het jarenlange (deconditionerings) pad terug naar huis te lopen. Onze kinderen zijn de toekomst! En wij kunnen ze als ouders heel specifiek helpen door de blauwdruk van hun Human Design te leren kennen.

 

Ik hoop dat deze site en mijn werk je mag inspireren op dit pad van het op een nieuwe en diepere manier leren kennen van jezelf en je kinderen. 

 

Tryntsje de Vries

 

Heb je een vraag? Stuur me dan hieronder een bericht. 

Wat anderen zeggen

WhatsApp Image 2022-11-30 at 7.42.42 AM
Ruth de Cramer

Ik volgde Tryntsje en David al even en na een gesprekje met iemand die ook de cursus gevolgd had, besloot ik om me in te schrijven voor de volgende groep. Iets waar ik nog steeds erg blij om ben dat ik de stap durven zetten heb! Een fantastische reis met aandacht voor de balans tussen inhoud, delen van persoonlijke ervaringen en vragen vanuit de groep. Na iedere sessie had ik tonnen energie en nog meer zin om me in Human Design en het experimenteren in ons gezin te verdiepen! Dank je!

7mvb-gCz_400x400
Sheila Mensink

Voor de cursus had ik nog nooit gehoord over Human Design. Wat een waardevolle inzichten en praktische handvatten hebben de sessies ons gegeven en het 'ebt' nog wel een poos na. Tryntsje is een puur en warm mens. Een inspirerende HD-professional die boven de stof staat en de cursisten op flexibele en natuurlijke wijze meeneemt in de theorie en praktische voorbeelden en tips waarmee je vervolgen zelf aan de slag kunt. De cursus Human Design is voor ons nog maar het begin van met een andere bril naar ons zelf en naar ons gezin te kijken. Bijzonder hoeveel herkenning er nu al is.