Voor bewuste ouders
Trryntsje
Tryntsje

Opvoeden en ouderschap volgens Human Design

Uw kinderen zijn niet uw kinderen; ze verlangen naar zichzelf.” Khalil Gibran.

Kun je je voorstellen wat een geschenk het zou zijn geweest als iemand je ouders had verteld hoe speciaal en uniek je was? – als je ouders de macht hadden gekregen om je op te voeden met de kennis die je nu hebt over je eigen Human Design? Hoe zou je leven er anders uitzien als je was aangemoedigd om te leren keuzes te maken die bij je passen?

Wat als je ouders een genetische blauwdruk hadden gekregen van je sterke punten, talenten en kwetsbaarheden? – als je ouders wisten welke omgeving je ondersteunt en welke manier van eten voor jou geschikt was?

Wat als je ouders hadden kunnen zien dat je echt uniek bent en je niet onder druk hadden gezet om anders te zijn dan je van nature bent?

Dachten je ouders dat wat jou uniek jezelf maakt – excentriek of anders- symptomen waren dat er iets mis met je was? Of gaven ze je een veilig gevoel over je plaats en doel in de wereld? Het idee dat er niks mis is met je. Dat je geen schuld hebt. Want zelfs de meest liefhebbende ouders kunnen hun kinderen onbewust schaden door zich niet bewust te zijn van de ware behoeften van hun kind. Dus hoe eerder we deze kennis kunnen delen met degenen die het willen proberen, hoe eerder we meer van onze kinderen kunnen gaan behandelen met respect voor hun ware natuur, en hoe groter de kans is dat ze een bevredigend leven leiden. Is dat niet wat we allemaal willen voor onze kinderen: namelijk dat ze een leven van vervulling kunnen leiden?

Stel je een wereld voor waarin kinderen opgroeien met waardering en respect voor wie ze zijn, een wereld waarin ze zich veilig voelen in zichzelf in plaats van te leren dat ze iets anders zouden moeten zijn dan ze zijn. Stel je voor dat de ware aard van elk kind vanaf de geboorte door de ouders en omgeving wordt gekoesterd en herkent.

Hoe kun je die inherente vaardigheden en uniekheid van je kinderen herkennen en hen echt ondersteunen om op te groeien als zichzelf? Wil je ontdekken hoe Human Design je kan helpen om je kinderen anders te zien en ze te leren hoe uniek speciaal en begaafd ze zijn?

We willen allemaal op een dieper niveau voelen dat we ergens thuis zijn en ergens bij horen. Dat we geliefd zijn precies zoals we zijn. En we voelen allemaal ergens in onze reis van het mens-zijn het diepe verlangen om onze plaats in dit leven te leren kennen. En aangezien we hier op deze aarde zijn, hebben we hier ook een rol te spelen in dat grote spel van het leven. Echt erbij horen vereist van ons dat we ook onze authentieke rol gaan spelen. Dat gevoel van erbij horen vereist zelfkennis en zelfacceptatie en wordt gevoed doordat we leren hoe kunnen leven als onszelf waarbij we onze ware natuur eren en erkennen.

Human Design ouderschap

Human Design stelt kinderen in staat om keuzes te maken die passen bij wie ze zijn. Door ons eigen experiment met het leven volgens ons design, ontdekten we dat deze kennis er in de eerste plaats is voor onze kinderen. Dat komt omdat zij nog niet diep geconditioneerd zijn. Het bracht ons ook vaak terug naar onze eigen jeugd, naar hoe we zelf geconditioneerd waren en de invloed daarvan op ons leven. 

Laten we daarbij ook gelijk stellen dat conditionering niet per se slecht is. Het is gewoon wat het is. Er zijn altijd voorwaarden en condities in het leven. Het gaat er om dat je gaat leven als jezelf en dat je op die weg, datgene wat je niet bent (dat zijn oa je conditioneringen) aflegt. 

Kinderen hoeven niet of veel minder te deconditioneringen van alles wat ze aangeleerd hebben wat niet bij hen hoort. Daar zullen ze hun hele leven profijt van hebben omdat ze leren hoe ze de juiste beslissingen zullen nemen als zichzelf. Het is onze rol als ouders om ze te herinneren aan hun uniciteit. Dat is ons werk. Constant herinneren hoe uniek ze zijn.

LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Facebook

Op de hoogte blijven?

Human Design voor ouders en kinderen. Maandelijks nieuwe inspiratie voor jouw gezin en ouderschap.