Voor bewuste ouders
Trryntsje
Tryntsje

Moeders bepalen de toekomst

Ik wil in deze blog delen wat de grondlegger van HD heeft geschreven over de impact van HD op moeders en kinderen.

“Wat me altijd het meest heeft geraakt en wat ook de hoeksteen van mijn werk is geworden, is mijn werk met moeders want zij zijn de bewakers van de toekomst.

De meeste mensen leren de meest fundamentele dingen in dit leven van hun moeder. De eerste echte menselijke band is die band met de moeder. Je kunt de wereld niet veranderen, maar je kunt wel de manier waarop de wereld wordt opgevoed veranderen.

Wat ik indrukwekkend vind, is de impact die Human Design heeft, niet alleen op het leven van volwassenen, maar ook op hun relatie met hun familie en hun kinderen.

Het is een buitengewone kans om de aard van het ontwerp van je kind te begrijpen. Het stelt je in staat vrij te komen van alle onzekerheden en zorgen die voortkomen uit de verantwoordelijkheid van het ouderschap.

Als je de aard van je kind begrijpt, kunt je ze ook het voorrecht bieden van een omgeving waarin ze als zichzelf kunnen opgroeien. Dit is vrij zeldzaam, en het is echt waar de Human Design kennis voor bedoeld is.

Deze kennis is voor kinderen.

Helaas krijg je het niet zomaar rechtstreeks bij de kinderen. Je moet het bij de volwassenen brengen, en alleen via de volwassenen kun je kinderen echt beïnvloeden. Maar de kennis is voor hen, zodat ze correct kunnen worden opgevoed en het volledige potentieel kunnen leven van wat het betekent om een ​​wezen te zijn met negen energiecentra.

Door je kinderen te begrijpen, krijgt je inzicht in wat in essentie de weg voor hen is. Hoe je met hen moet omgaan, hoe je hun proces kunt verrijken, hoe je ze beter kunt laten voelen over de aard van wie ze zijn; uiteindelijk gaat het om respect voor wie ze zijn.

Dit is waarschijnlijk het meest diepgaande aspect van wat het is om een ​​ouder te zijn die zich bewust is van het design van je kind. De kans om hun ware aard te respecteren, niet om ze te conditioneren tot iets wat ze niet zijn, maar om ze te accepteren voor wat ze zijn, precies wat ze zijn, zonder dat dat goed of slecht is. Want eigenlijk is het gewoon een uniciteit. Omarm die uniciteit in je kind.

Human Design biedt veel dingen die van enorme waarde kunnen zijn in het ouderschap – niet alleen het ontwerp van je kind begrijpen en hoe je het moet behandelen volgens hun type, hun definitie en hun conditionering, maar ook hoe je ze kunt opvoeden in termen van voeding. De juiste voeding voor je kind is buitengewoon belangrijk voor hun ontwikkeling als wezen, en al deze dingen zijn mogelijk door het bewustzijn van de ouder.

In het werk dat ik doe, is misschien niets zo belangrijk als werken met degenen die kinderen hebben, omdat we door hen het potentieel hebben voor een werkelijk andere generatie om op dit niveau te verschijnen.

LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Facebook

Op de hoogte blijven?

Human Design voor ouders en kinderen. Maandelijks nieuwe inspiratie voor jouw gezin en ouderschap.