Voor bewuste ouders

Meest gestelde vragen

Er zijn veel waardevolle boeken over ouderschap waarin veel verschillende inzichten worden gedeeld. Het onderscheidende aan Human Design is dat het heel specifiek en afgestemd is op elk individueel kind. Het geeft je inzicht in de specifieke blauwdruk van je kind aan de hand van de geboortegegevens. Meer afgestemd kun je het dus niet krijgen. Onze maatschappij functioneert vooral vanuit het “one size fits all” principe, maar elk kind is anders en heeft ook een andere benadering nodig. In de Human Design cursus help ik je om deze op het kind afgestemde inzichten om te zetten in praktische handvatten voor de dagelijkse praktijk.

De focus van de cursus ligt vooral op het dichten van de vaak grote kloof tussen kennis en de praktijk. We leven in een maatschappij die vooral gericht is op mentale kennis. Soms kan ons hoofd al tevreden zijn met kennis terwijl de kennis (nog) niet geïntegreerd is in de praktijk. Voel en herken je de verschillende elementen uit je design al in je dagelijkse leven? Human Design wordt niet voor niets een experiment genoemd. Het gaat om het observeren van jezelf (en je kinderen) in de praktijk aan de hand van jullie blauwdruk. Vervolgens kun je met deze bewustwording dingen stap voor stap anders gaan doen.
Toen ik zelf Human Design ontdekte was ik erg onder de indruk van de inzichten die ik kreeg uit mijn chart. Maar het bleef lange tijd bij hoofd kennis. Ik kon het pas jaren later integreren in mijn leven doordat ik heel actief met mijn man David ben gaan observeren in ons dagelijkse leven. We merken keer op keer dat het delen van inzichten en ervaringen uit de praktijk ouders helpt om Human Design te integreren in hun leven. Dan kan HD stap voor stap je leven transformeren.

Nee. Het is bij Human Design vooral belangrijk dat je als ouder jezelf en je kinderen leert begrijpen aan de hand van jullie blauwdruk. Je kunt vervolgens veel gerichter je kind begeleiden om vanuit deze blauwdruk te leven. Afhankelijk van de interesse van je kind kun je ook inzichten met ze delen over hun Human Design. HD wordt vaak een “vrijbrief om jezelf te kunnen zijn” genoemd en het kan een kind enorm helpen om bepaalde aspecten van zichzelf te leren (her)kennen en te kunnen plaatsen. Dit geeft vaak een diepere zelf acceptatie en uiteindelijk zelfliefde. Dus ik denk dat gesprekken met je kind over zijn/haar design heel waardevol kunnen zijn. Maar volg daarin de openheid en interesse van je kind.

Ik heb de live sessies verdeeld over een periode van 3 maanden zodat er meer tijd is voor voorbereiding en integratie. Je krijgt voor elke live Zoom sessie een e-boek met informatie en reflectievragen. Hier ben je per e-boek ongeveer 2 uur mee bezig. Daarnaast zijn er 6 Zoom sessies van ongeveer 1,5 uur, waaronder een persoonlijke verdiepende sessie die we samen inplannen aan het einde van de cursus. De meeste ouders die de stof oppikken zullen echter direct met HD in de dagelijkse praktijk gaan werken. Afhankelijk van je eigen interesse kun je er zoveel als zo weinig mee bezig zijn als je zelf wilt. 

Je krijgt van elke Zoom sessie de opname en kunt deze ook op je eigen moment terugkijken. Als je vragen hebt naar aanleiding van een bepaald onderwerp kun je deze vragen stellen in de gezamenlijke Telegram groep waar we gezamenlijk van elkaar leren en ervaringen uitwisselen. Dit wordt als zeer waardevol ervaren.

De telegram groep is een waardevolle plek om met andere ouders uit te wisselen. Er ontstaan altijd mooie connecties. Tijdens de live sessies maken we ook altijd ruimte voor uitwisseling. Vaak krijg je als ouders ook veel inzichten van elkaar. Dat is een mooie toevoeging aan het maken van deze ontdekkingsreis met een groep. Je leert veel van elkaars ervaringen en inzichten.
Na de cursus wordt je uitgenodigd voor de verdiepingsgroep voor alle ouders die eerder de cursus hebben gevolgd. Hier wisselen we met elkaar ervaringen uit en deel ik zelf ook regelmatig inspirerende content. Op deze manier blijf je verbonden met andere ouders die ook met Human Design bezig zijn. 

De e-boeken die je krijgt belichten alle belangrijke onderdelen van de Human Design blauwdruk, specifiek afgestemd op ouders en kinderen. Je haalt hier zelf de inzichten uit die bij elk gezinslid horen (de reflectievragen helpen je hierbij). In de live sessies en de Telegram groep is er altijd ruimte voor gerichte vragen over een van je gezinsleden.

Voor een nog betere persoonlijke afstemming krijg je ook een 1 op 1 persoonlijke sessie zodat we daarin nog meer kunnen werken aan verdieping en integratie.

Het voordeel van deze opzet is dat je echt de opbouw van een Human Design blauwdruk leert kennen en ook andere mensen verder kunt helpen om hun blauwdruk te leren kennen als je dat zou willen. 

Als je echt voelt dat je de cursus wilt doen en de prijs is een probleem, dan nodig ik je uit om mij een DM te sturen. Ik denk graag met je mee hoe we dit toch haalbaar kunnen maken voor je.