Voor bewuste ouders

Living your design

Verdiepende cursus met Human Design voor ouders

Leven zoals je bedoeld bent

Wat is leven zoals je bedoeld bent? Hoe ontdek je dat? De meeste volwassenen gaan op latere leeftijd op zoek naar zichzelf, naar wat ze nu echt willen met hun leven. De verwijdering van onszelf begint vaak al jong, alleen beseffen we dat vaak niet. We leren vanaf de geboorte van ouders, familie, leraren, kerk, school en maatschappij wat we moeten doen en laten en wat en hoe we moeten denken. Er wordt over het algemeen nog steeds weinig rekening gehouden met de wezenlijke uniekheid van ieder kind. Ook al willen veel scholen en ouders dat wel. Onbewust conditioneren alle ouders hun kind, omdat de uniekheid vaak niet herkend en gezien wordt op de plek waar je hem moet zoeken. Human Design helpt je daarbij en laat je zien wie je in essentie bent als uniek individueel bewustzijn. Als je het design van jezelf en je kind leert kennen, heb je direct een handleiding over hoe je het allerbeste met je kind (en jezelf) kunt om gaan. 

De blauwdruk

Simpelweg gaat het erom dat jij je kind leert kennen en begrijpen en het kind dus makkelijker zichzelf kan zijn. En dat het leert hoe het beslissingen kan maken vanuit zichzelf, en niet vanuit de ander of verwachtingen van buitenaf. Human Design geeft je die handleiding in blauwdruk waarmee je jezelf en je kind(eren) kunt leren kennen. Net zoals het de bedoeling is van google maps om je de weg te wijzen naar je bestemming, kan jouw HD kaart zo’n functie hebben voor je leven. In ons gezin was het levensveranderend om deze kaart te leren lezen en vooral om alles wat we ontdekten op die reis toe te passen in de praktijk van alledaagse situaties. Om vervolgens te zien hoe wij onze relatie met onze kinderen, met elkaar en met het leven. zagen veranderen.  

Van hoofd naar praktijk

We leven in een wereld waarin hoofdkennis een hele grote plek krijgt. Maar hoofdkennis moet praktisch worden, anders is het niet veel meer dan dat. Deze cursus gaat over het toepassen van wat je leert. Over hoe je anders met je kinderen om kunt gaan in de praktijk zodat ze gelukkiger, vrolijker en vrijer worden. En voor jou als ouder hetzelfde. We ontdekken dit allemaal aan de hand van jullie eigen unieke Human Design chart. 

 

Human Design is een uitgebreid systeem waar veel mensen in onze tijd meer van willen weten. Vaak is het nieuwsgierigheid. De meeste mensen gaan dan ook even later weer door naar het volgende zonder dat ze zelf de transformatie hebben kunnen maken in hun dagelijkse praktijk, waar het eigenlijk om te doen is. Deze cursus is juist gericht op de transformatie in de dagelijkse prakijk. Want gepaard met inhoudelijke kennis hebben wij ook wat wij zelf in de praktijk leerden -en nog steeds leren – toegevoegd aan deze cursus. We delen veel uit onze dagelijkse leven in de cursus waardoor veel ouders de kennis veel beter thuis kunnen brengen in hun eigen dagelijkse praktijk. Dan gaat Human Design leven!

Human Design is voor kinderen

De grondlegger van HD (Ra Uru Hu) heeft vaak gezegd dat Human Design voor kinderen bedoeld is. En hij zei dat omdat het leven van wie je bent, al heel vroeg zou moeten beginnen. Het is aan ons als ouders om onze kinderen te begeleiden bij hun ontwikkeling als uniek bewustzijn op deze aarde. En hoe simpel het misschien ook klinkt, in de praktijk zul je merken dat onze eigen drang tot conditionering en controle vaak door alle kieren en gaten heen glipt. Het mooie is dat dit ook weer een uitnodiging is om jezelf op nieuwe lagen te leren kennen en het verloren kind in jezelf op te sporen en te bevrijden.

Natuurlijk weten we dat onze kinderen allemaal anders zijn, maar hoe kun je ze stimuleren in hun eigen uniekheid? Hoe gaan ze echt groeien en bloeien in deze wereld? Wat hebben ze wel en niet nodig om zich geliefd, begrepen en veilig te voelen? Antwoorden op deze vragen kun je op veel plaatsen zoeken, maar wat Human Design onderscheidt, is dat je aan de hand van je eigen geboortegegevens een unieke blauwdruk krijgt over jezelf. Dat betekent dat er een ontwerp lag op het moment dat je geboren bent. In die kleine baby zit alles wat het kind in wezen als uniek mens is en wordt als het de ruimte krijgt om dat ook te leven. Human Design is een geweldig instrument om daar bewust ruimte voor te kunnen scheppen. En natuurlijk is het aan iedereen zelf om te gaan experimenteren met wat je leert en te observeren en te onderzoeken of je die blauwdruk herkent.  

 

Wat ga je leren?

 

Met deze cursus ga je leren hoe je op een nieuwe manier met je kind (en ook met jezelf) kunt omgaan. Je krijgt  alle kennis die je nodig hebt via onze werkboeken en lesmateriaal en via de online sessies, maar de grote winst voor je ligt in de dagelijkse toepassing. Dat is ook waarom de pijler van deze cursus bestaat uit LIVE online sessies, waarin je met je HD kaart in de hand, ontdekt wie je kind als energetisch wezen is. En ook leer je je eigen design kennen. En we laten je zien hoe je deze kennis praktisch kunt toepassen.

– Je ontdekt hoe jouw kind om gaat of om zou moeten gaan, met zijn/haar energie, zowel fysiek als emotioneel/energetisch.

– Je ontdekt wat je vooral wel en niet moet doen bij ieder type en waarom dat belangrijk is voor de ontwikkeling van je kind. En daarin ontdek je hele grote verschillen tussen mensen. Verschillen die je wellicht wel herkende met je onbewuste, maar nooit kon plaatsen of begrijpen.

– Wanneer je de designs gaat begrijpen en leven, kun je ook veel makkelijker loslaten wanneer andere mensen, waaronder je kinderen, anders zijn dan jij bent. Dit geeft ouders vaak meer vertrouwen in de toekomst.

– Je ontdekt hoe je als ouder je kind het allerbeste kunt begeleiden in het ontwikkelen van wie hij of zij in wezen is als energetisch wezen. En zij zullen jou ook zeker een handje helpen door je af en toe haarfijn een spiegel voor te houden. :p 

– Als kinderen hun eigen design leren kennen, zal het ze helpen om te stoppen met twijfelen aan zichzelf en over wie ze zijn. Doordat jij als ouder(s) je kind(eren) dieper kunt omarmen en accepteren open je ook de weg naar zelfacceptatie en zelfliefde in je kind(eren).

Wat we geven:

Persoonlijk en uit de praktijk

Ik neem je mee op een ontdekkingstocht in het design van je kind(eren) en in die van jezelf. Ook als je je design al goed denkt te kennen zal deze cursus je weer nieuwe inzichten en handvatten geven omdat het voor ons altijd gaat over de toepassing in je dagelijkse leven. Als HD helemaal nieuw voor je is zal er een wereld voor je open gaan.

5 live online sessies + 1-op 1 sessie

We komen live via Zoom bij elkaar en duiken in het design van je kind(eren) en van jezelf. De cursus is zo opgebouwd dat we telkens een thema of onderdeel van je design en dat van je kind(eren) gaan ontdekken. Iedere sessie wordt opgenomen zodat je hem altijd kunt terugkijken. Eerdere deelnemers hebben het als zeer prettig ervaren dat ze de opname op eigen tijd kunnen terugkijken. Het is daarom niet erg als je er niet altijd live bij kunt zijn. In de telegram groep kun je dan zelf nog je vragen stellen of ervaringen delen.

fire-cropped-05343-600x604-1.jpg

online groep en lesmateriaal + 5 e-boeken

Je krijgt van ons voor elk thema een lesboek (5 in totaal) wat je stap voor stap meeneemt in de meest belangrijke elementen van het design van je kind(eren) en dat van jezelf. De boeken zijn speciaal toegespitst op ouders en kinderen. In de Telegram groep kun je je vragen en ervaringen delen met de mede cursisten en bieden we ondersteuning. Dit wordt door de deelnemers als heel leerzaam en inspirerend ervaren. 

Waarom ik deze cursus geef...

In 2018 ging ik samen met mijn man David en onze kinderen Joshua, Linde en Ize, op reis. We hadden al een jaar daarvoor besloten dat we ze uit het reguliere Nederlandse onderwijssysteem wilden halen. De jaren die volgden ontdekten wij met vallen en opstaan hoe we op een nieuwe manier met elkaar en met onszelf konden leven. We gingen unschoolen, homeschoolen en onze kinderen gingen met periodes ook naar kleine alternatieve scholen. In die jaren zijn we zeer intensief bezig geweest met ons eigen bewustwordingsproces en hebben we daarin veel met elkaar als gezin en met onze kinderen meegemaakt, geleerd en ontdekt. We wilen daarom niet alleen kennis overbrengen, maar vooral het leven met deze kennis in de praktijk met je delen.

Wat we ontdekten in ons eigen leven was dat dit veel verder gaat dan wat wij vaak met ons oog zien. We leerden hoe we onze kinderen veel meer als uniek individu konden benaderen en echt konden gaan begeleiden vanuit hun eigen design en dus in hun eigen leven en naar hun toekomst. Dit heeft een hele positieve uitwerking gehad op hen en op ons, dat we dit graag met jou delen in deze cusus. Met de hoop dat jij zelf ook een blijvende positieve verandering in je gezinsleven kunt meemaken. Wie je ook bent, waar je ook woont en in welke omstandigheden je ook zit.

Met deze cursus willen we je de tools geven en je stimuleren om dat proces te gaan leven met je kinderen. Zo gebruiken we in ons eigen gezinsleven onze designs als een dagelijkse bron van inspiratie om onszelf te ontwikkelen en elkaar te stimuleren. En dat is ook precies wat we aan je willen doorgeven in deze cursus. Zodat je met wat je leert, ook in je dagelijks leven aan de slag kunt gaan. Dan zal je zelf de verandering voor je ogen zien gebeuren. En dat is een ervaring die wij elk kind en elke ouder gunnen. 

Aanmelden?

Data en info nieuwe cursus volgt 

5 live online sessies (opnames beschikbaar) toegespitst op ouders en kinderen.

Afsluitende bijeenkomst: datum wordt nog bekend gemaakt

 

Je leert alles over:
De 5 types
Strategie en autoriteit
De centra
De profielen
De verteringssystemen

En meer…

5 werkboeken voor persoonlijke studie en als naslagwerk.

+

 Voor het eerst! Een 1 -op 1 integratie sessie met Tryntsje voor extra verdieping

en

Inspirerende besloten Telegram groep met andere ouders, ook na de cursus actief met vorige deelnemers.  

+

EN als Extra Bonus:

Twee verdiepende HD Masterclasses van twee uur in 2023 (twv 150 euro) 
(data worden nog bekend gemaakt)

De prijs van de cursus is 595,- euro of in 2x voor 325,-

 

Betaal in een keer

595 Inclusief BTW
  •  
Betaal in 2 keer
325 Inclusief BTW
  •  

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze cursus is zowel voor mensen die nog nooit van Human Design hebben gehoord, als ook voor mensen die al het een en ander weten over hun design, maar voor wie het nog niet ‘geklikt’ is, of die nog niet merken dat ze hun kennis kunnen toepassen in de praktijk. 

De cursus is gemaakt voor de ouders, maar indirect natuurlijk voor de kinderen. Het is de bedoeling dat je je kind leert kennen, zien en begrijpen zoals het van zichzelf uit is, en dat je ook daarover met je kind in gesprek kunt gaan. Kinderen hoeven niet bij de cursus aanwezig te zijn. Maar als je tieners hebt die het interessant vinden, dan zijn ze natuurlijk van harte welkom om zelf ook aan te schuiven bij de online sessies.

5/5

Testimonials

5/5
Leen
IMG_2513.jpg

Het voelt als een cadeau aan mezelf en ons hele gezin dat we in deze cursus investeerden. De formule die Tryntsje en David aanbieden, is een hands on pakket waarmee je, gevoed door de theoretische achtergrond die ze geven en hun eigen ervaringen, de wijsheid van Human Design onmiddellijk in het dagdagelijkse leven kan toepassen en ermee experimenteren. Heel leuk welke gesprekken we de afgelopen weken hadden, mijn man en ik met elkaar, en ook met onze kinderen, over onze designs en hoe we die bij onszelf en elkaar herkennen. Ook heel wat Aha-momenten, bijvoorbeeld in het opmerken waar we onszelf sterk hebben laten conditioneren, of wij onze kinderen. Of in het eindelijk toelaten en omarmen van sommige van onze eigenschappen of die van elkaar, die we tot voorheen veroordeelden als ‘niet goed’. Deze weg is voor ons net begonnen, en we zijn heel dankbaar dat we hem met zo’n stevige basis kunnen verderzetten. Deze cursus heeft ons de handvaten gegeven om dit Human Design- experiment verder te integreren in ons leven en onze ontwikkeling.

Stefan
0365b304-a45e-4730-9b61-0f1fbf676d70.jpg

Ik heb deze cursus als zeer bruikbaar en erg leerzaam ervaren. Tryntsje voorziet je niet alleen van heel veel bruikbare kennis, maar ze geeft je ook de mogelijkheden om deze kennis toe te passen in het dagelijkse leven. Voor jezelf, maar zeker ook voor je rol als ouder. Een absolute aanrader!

Rachel
download-2.jpg

"De Human Design cursus bij Tryntsje was echt enorm leerzaam. Ik wist iets van de basics, maar Tryntsje's kennis en ervaring met HD heeft me echt geholpen meer verdieping te brengen in mijn kennis, maar vooral het echt proberen te leven vanuit mijn design.

Ook de groepsapp met medecursisten vond ik van grote toegevoegde waarde. Tryntsje stimuleerde ons om bijv beslissingen te nemen vanuit onze autoriteit, stelde reflectieve vragen en gaf ons observatieoefeningen. Het delen daarvan was echt verhelderend en ook vooral heel leuk. Het zorgde echt voor de verdiepende praktijk naast de wekelijkse bijeenkomsten.
De werkboeken zijn echt een naslagwerk aan het worden. Er valt steeds weer iets nieuws te ontdekken."

Sandra

Wat ben ik blij dat ik deze cursus gedaan heb. Ik had al wel eens wat over human design gehoord, maar nooit geweten dat dit zo'n tool for life zou zijn. Het heeft me veel eye-openers gegeven, veel inzichten maar vooral ook veel herkenning.
Bijvoorbeeld over de verschillen tussen mijn kinderen, wat voor de een werkt en voor de ander niet. We zijn allemaal uniek! Zo mooi om dat via deze cursus benadrukt te zien.

Veroni
download-3.jpg

Deze cursus is super waardevol. Vooral omdat het veel herkenning geeft, een hoop stukjes van de grote puzzel vallen in korte tijd op de juiste plek. Daarnaast heb ik zelf het idee dat het de bewustwording een boost geeft. Mij heeft het geholpen om echt meer in de overgave te leven. Dit blijf ik nog wel moeilijk vinden maar door me iedere keer bewust van mijn autoriteit en strategie te zijn, kan ik steeds meer het 'harde werk' principe loslaten. Dit is overigens een zeer sterke oude overtuiging die ik meekreeg in de opvoeding en het voelt dan telkens ook heel gek om niet zo hard te hoeven werken maar op de uitnodiging te mogen wachten. Door de heldere werkboeken en fijne meetings lukt het mij om op korte tijd een helder beeeld te vormen. Ik vind de voorbeelden en betrokkenheid van Tryntsje dan ook echt super helpend hierin. Ik heb steeds meer vertrouwen in dat de juiste dingen op de juiste tijd ontvouwen en dat het leven niet geforceerd hoeft te worden.

Dorien
1140050508.jpeg

Met de cursus van Tryntsje hebben wij als gezin stilgestaan bij ieders unieke design, ieders kenmerken. Dat gaf mooie gesprekken en (soms: moet dit nou weer) glimmende oogjes bij de kids van (h)erkenning. 'ja, hier word ik inderdaad blij van'.

Het is nu vooral DOEN van alles waar we over lazen in de werkboeken & uitwisselden in de appgroep. We hopen hiermee de kids een handreiking te geven om dichtbij zichzelf te mogen blijven. Dat ieders zijn centraal staat.

Maud
1562053902736.jpg

Het is veel informatie. Ik heb geleerd over hoe je het beste beslissingen kan nemen tot over hoe je het beste je maaltijden kan nuttigen, dat kan in een gezin behoorlijk uiteen lopen. Maar vooral mezelf weer een stukje beter leren kennen en dat is super waardevol!

Als je jezelf, je partner en je kids beter wilt leren begrijpen is deze cursus een echte aanrader!

Marijke
112620-OERSTERK-_11161-scaled-1-1024x1024-1.jpg

Zo mooi hoe dingen dan op zijn plek vallen. Mezelf, man en kinderen beter te leren kennen en op deze manier ook beter te kunnen begeleiden. Er valt nog zoveel te leren. Voor mij was deze cursus heel erg boeiend. Een mooie weg en proces dit. Heel verrijkend, dankjewel!

Kim
IMG_9222.jpg

Zo veel herkenning. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor mijn gezin. Door de kennismaking met Human Design zijn er zoveel stukken op zijn plek gevallen. Van die “aha!” momentjes. Fijn om een persoonlijke gids te hebben! Al met al ben ik ontzettend blij dat ik aan de cursus met Trynstje heb deelgenomen. Zo veel liefde en inzet voor haar cursisten.”

Eva
42f5251b-1087-42de-9022-75b93cc721b8.jpg

Voor mij was deze cursus een grote verrijking. Je kan jezelf plots veel dieper begrijpen en ziet ook een heel andere dynamiek in je gezin tevoorschijn komen. Ook de relatie met mijn man heeft daar zijn vruchten van kunnen plukken.

De vlotte manier waarop Tryntsje het brengt is snel te gebruiken en herkenbaar voor je eigen dagelijks leven. Je kan er direct mee aan de slag. Ook dat we altijd vragen kunnen stellen is een grote meerwaarde.

Ik ben heel blij dat ik ja heb gezegd op deze cursus en Tryntsje heb mogen leren kennen. Ook het geschenk om mezelf weer beter te leren kennen en telkens weer een stapje dichter bij m'n ware zelf te komen.

Vragen?

Wil je wel mee doen, en heb je een vraag over deze cursus? Laat het mij even weten door me een mailtje te sturen of een berichtje via social media. We willen graag dat je er bij bent!

Voelen dat je Leeft
Voorstraat 3
4503BH Groede
Kvk nr:  69743681